Bestuur

Er zijn in Nederland al veel prachtige initiatieven om kinderen met een handicap aan het sporten te krijgen. De Stichting Para Atletiek wil er zijn voor de stap daarna, specifiek binnen de atletiek. Ondersteunen, promoten en ontwikkelen van atleten met ambitie, daar zet het bestuur van de Stichting zich voor in. Samen met de Partners de atleten helpen bij de volgende stap!

Nanette

Nanette Elfring, Voorzitter

Nanette is van oorsprong sportdocent, maar nu als procesmanager werkzaam bij APPM Management Consultants. Nanette zet graag mensen in hun kracht en is altijd bezig om mensen te stimuleren om hun grenzen te verkennen én verleggen. Zo was ze voorzitter van de Stichting MY NY Marathon, om met 25 mensen met astma in 2007 de finish te bereiken in de marathon van New York. Ze heeft daarvan geleerd dat het omdenken van beperkingen naar mogelijkheden voor veel mensen letterlijk grensverleggend en levensveranderend kan zijn. En dat bewegen een krachtige tool is om mensen te inspireren. Ze zet zich dan ook graag met hart en ziel in voor een mooie toekomst van de Stichting en Team Para-Atletiek.

Judith

judith jong, secretaris/penningmeester

Judith woont in Middenbeemster en werkt part time als financieel medewerkster bij een verpakkingsbedrijf.  Omdat ze zelf jaren op hoog niveau heeft gehandbald weet zij wat er voor nodig is om sport op professioneel niveau te beoefenen. Het plezier wat handballen mij altijd heeft gegeven gun ik iedereen. Daarbij zie aan mijn eigen dochter hoeveel plezier zij beleeft aan de sport en de ontwikkelingen die zij doormaakt middels atletiek. Daarom zet ik mij graag in voor deze stichting.

Hélène

Helene Wiesenhaan

Hélène is fotografe en woonachtig in Haarlem. Samen met collega Inge Hondebrink maakte zij het fotoboek Capacity waarin zij het Nederlands Para Atletiek Team een jaargang volgde in hun voorbereiding op Rio 2016. Haar vader werkte zijn leven lang met verstandelijk beperkte kinderen. Helene wil zich middels de Stichting inzetten voor gelijke kansen en laten zien hoe mooi en krachtig Paralympische Sport is.

Wouter

ff5d5e83-d9a2-4722-9948-e01673c86f94.jpeg

Wouter Kievit

Wouter is programmeur bij het Nederlands Kanker Instituut en woonachtig in Amsterdam. Geeft al ruim tien jaar Pupillen training bij Phanos. We proberen kinderen met beperking zo lang en veel mogelijk met de rest mee te laten trainen.
Daar zou de stichting bij kunnen helpen met bevoordeeld kennis.

IMG-20180215-WA0001.jpg

Peter van Dijk

Peter geeft al weer 35 jaar met hart en ziel leiding aan het familiebedrijf in de opslag sector. Ondernemen is als topsport, met veel inzet en teamwork het hoogst haalbare doel bereiken.

Door de jaren heen heeft hij vele jonge medewerkers aangenomen, die de geboden kansen aangrepen om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Dat is wat hem ook  aanspreekt als bestuurslid van Stichting Para Atletiek; jonge mensen steunen die, weliswaar met een handicap, gemotiveerd zijn alles te geven om hun sportieve droom waar te maken.